CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, December 15, 2010

.::huh, apa nk jadi sekarang??::.

assalamualaikum kwn2..=)


huh, what a boring day laa.. xtau nk wat ape.. hehe.. cuti pn xlama lagi da nk abis.. terpksa meninggalkan rumah utk meneruskn pengajian di ipg kampus sultan abdul halim yg tercinta.. hoho.. rindu bangat laa kwn2 kt sana and of course rindu dgn keretaku..keh3.. apa kabar la ekk.. nasib baik la ad kwn yg tlg jaga.. huhu.. (bila la blh bwk kete balik umah niee...)



emm... cuti sebulan ni, xde wat apa pun.. duk rumah je. jadi suri rumah sepenuh masa.. adik lelakiku, (zaim) yg baru je habis spm nye dah pun dpt kerja.. kerja di stesen minyak.. baru sehari dh nk berhenti.. nk tahu knp?? sila baca lagi.. keh3..



stesen minyak tu hak milik org bukan islam.. biasa la kn..org bukan islam nk jatuhkan org islam.. kebetulan adikku time kerjanya dari pukul 2ptg hingga 10 mlm.. mstila kne solat kn.. time die nk solat asar, die hnya memberi isyarat sahaja ngn bos nye tu utk pergi tunaikn solat. tp die dipanggil pulak.. dan bos nye tu x benarkn die solat..!! agak kurg ajar di situ ye.. mana kebebasan kita beragama?? (ni la punca die berhenti kerja..haha)



bos die tu blh tnye lg kenapa pekerja2 melayu yg lain tak pernah solat pun..? hm, nmpk sgt masih ad lagi yg pndang ringan tntg solat nie.. die tnye mcm tu kat adik aku tu..? die xtahu zaim tu panas baran orangnye.. huhu.. xpasal2 bos tu kne tengking.. n masa tu jugak la die dibenarkn utk solat.. (tau takuutt..pdn muka.. haha)



time maghrib plak, zaim sengaja pakai kopiah dan ambil kain pelekat.. then lalu depan bos nye tu smbil buat muka garang, tanpa ckp apa2.. haha.. kalau la dpt tgk muka bos time tu, best kn.. hehe.. n yg bestnye bos die tu xbantah lgsung dgn tindakan zaim tu..



konklusinya, jgn biarkn org bukan islam pijak2 kepala kita apalagi nak halang kita mendekatkan diri dengan pencipta kita sndri.. lagi satu..knp ada lagi manusia dgn mudahnya boleh tinggalkan solat?? dalam Alquran pn, perkataan solat itu sendiri lebih 70 kali disebut, menunjukkan betapa pentingnya ibadat berkenaan. dalam surah al-Mukminun pula, ayat 1-2, bermaksud: “Sesungguhnya berjayalah orang yang beriman. Iaitu mereka yang khusyuk dalam solatnya.” org yg mendirikn solat ni, pasti akn berjaya, tenang hatinya, dipermudahkn segala yg dihajati dan mendapat keberkatan dalam kehidupan.



p/s : bertindak tegaslah..! supaya kita dihormati oleh org lain, wlupn org 2 bkn seagama dgn kita

: jgn pernah tinggalkn solat..!! kerana solat itu tiang agama..


1 idea bernas=):

aLysA maIsaRah said...

memang ler...kena ler kena....
bg0ih2... i like this most!!!