CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, May 28, 2011

.::keikhlasan dalam bersahabat::.


ukhwah itu indah.. lagi indah jika disertakan sekali dengan keikhlasan.. yup, keikhlasan pastinya tak dapat diukur.. tapi..ad je antara kita yang menjalinkan persahabatan bukan atas dasar keikhlasan.. sebaliknya, hanya kerana inginkan sesuatu.. sedih kan bila kita dapat kawan yang macam ni..


mungkin kita akan cakap, "kenapa die x blh faham aku, seperti aku memahami die..? kenapa die x blh buat baik pada aku, seperti aku buat baik pada die..?"



come on laa.. dalam dunia ni, mcm2 jenis manusia ada.. rambut sama hitam, tapi hati lain2 kan..

jangan pernah mempersoalkan semua tu..


kita rasa kita dah faham die dengan cara yang terbaik.. kita rasa kita dah bergaul dgn die dgn cara yg terbaik.. kita rasa kita dah bantu die dengan cara yang terbaik..

tak sewajarnya kita menangisi hal seperti ini.. berfikir positiflah..!


kita kena igt, bukan kita je orang yang memberi dengan "TERBAIK". ramai lagi yang pernah memberi yang terbaik buat sahabat2 mereka. dan kita juga kena igt, kita bukan orang yang paling teruk menerima yang buruk. pasti ada lagi yang lain..


Mencari seorang teman bagaikan mencari sebutir permata dalam timbunan kaca. Bersedialah untuk dilukai. Jangan mengalah untuk terus mencari.

8 idea bernas=):

Hattie Azmi said...

definitely! ramai ja yang berkawan sebab nak ssuatu dri kita.tapi yg bestnya, org xpenah realize pn dia mcm 2!memang amazing lah org trsebut.bjaya kaburkn mata orang dgn 'kebaikan' dia..

btw, love the song! (^_^)

hanna sofea said...

hoho.. lama x jmpe kamu tikah..!!

Hattie Azmi said...

lame giler la wey!! haha
xsampai sminggu g..hee~

hanna sofea said...

hahaha..rasa mcm setahun dh weii.. kui3.. boring btol duk umah.. xtahu nk wtpe.. hehe

Hattie Azmi said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

saya p0wn pernah rasa bnda y sama.. [malang kan]
kadang2 kter rasa cm nie, 0wang tu p0wn rasa cam pe kter rasa...saling pk, apa salah nya... jadi, tuk selesaikan masalah tu, p ler tnya dia HANNA SOFEA... it's up to you....

hanna sofea said...

haha.. susah2..susah berdepan dgn org yg ckp x serupa bikin..

Ema Cuty said...

salam sohibuki...i love this post.bru2 ni jgk i felt the same thing..huhu..i feel sgt frust....