CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, November 2, 2010

ku tersedar..

assalamualaikum...


waa...lama xbuka blog..!! hehe.. mmg ad point nk tulis..tp xde ms laa..ngn final yg sgt2 membimbangkan terpaksa batalkan niat jap nk buka blog..hehe.. arini agak free la sbb next paper lambat ckit.. a week from now.. pasni kne ready ngn extending trigonometry n calculus..fuhh..! tp skg nk rest jap.. keh3..

tgh duk rehat2...tiba2 teringat sstu.. kesalahan yg besar pnh sy buat.. btol la cakap org kan...nk buat sesuatu fikir dahulu.. jgn fikir seronok.. seronok tu sampai kemana je la.. lgpn, if u want to do something, jgn ikut emosi.. jgn ikut perasaan.. ikut hati yg tgh marah tu, bnda yg kte xpenah buat pn kte boleh buat..

sy beruntung...mempunyai seorang sahabat yang saaaaangat baik.. sudi memberi nasihat di saat saya leka.. alhamdulillah.. wlupn kami bukan kenal sgt..knl cm2 je.. ape2 pn thnks fren.. syg awk laa..!! hehe..

tp nasihat yg dia bagi tu, benar2 memberi kesan pada diri sy.. sy terfikir balik...sy dambakan seorang yang baik..kukuh imannya..terjaga akhlaknya.. tp saya?? x mcm tu pn.. baik ke sy?? iman sy cmne pulak?? terjagakah akhlak sy?? kecewa dgn diri sndri.. but now im trying to do d best just to get "him" the best..

whatever it is, sy mmg terkesan dgn nasihat yang "dia" bagi..

mlm tu jugak (tgh tension 2) "dia" brainwash saya... antara sms "dia" :

sms 1 : pandangan org xpenting..tp pandangan Allah lagi penting

sms 2 : saya pon bukan baik sgt nak nasihat kt org. so kena pandai la kawal emosi tu dan pilih la cara yang betul..

sms 3 : knp pulak sy nk benci awk..cuma saya rasa tak elok la cam tu tadi.. tambah2 lagi awk tu prmpuan.. so sifat malu tu kena ad laa..

sms 4 : bukan awk je. sy pun lemah jgk. sbb tu lah kte kena saling nasihat kalau nampak benda2yg x elok. biasa la kita takkan nampak kelemahan diri kita sendiri melainkan ada org yg bagi tahu..

sms 5 : dunia skg ni sifat malu tu makin xde dah. sama2 la muhasabah diri kita masing2..

**sms ni dh ad yg cut ye.. yg peribadi tak pyh tau..keh3..

but for sure, lepas sy di"brainwash"kn tu, sy nangis puas2.. sy sedar....sy silap.. sy tau sy xpatut buat mcm tu.. huhu...sedih2.. tp xpe..sy akn jadikn tu satu pengajaran..!! caiyok2..!!
saya akn berusaha yg terbaik, utk dptkn "dia" yg terbaik..!!

kpd "dia", tme kasih bnyk2.. xtau nk cakap ape..tp tme ksh sgt2..!!!!!!!!!







0 idea bernas=):