CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, January 14, 2011

saya pelajar IPG KAMPUS SULTAN ABDUL HALIM.. =)

assalamualaikum shbt2.. slm ukhwah.. apa kbr shbt2..? rasa sudah lama x meng"update" blog nie.. (tatabahasa slh nie..). . hehe.. entri kali nie, psl IPG tercinta.. cewahh... haha..


k, kali ni nk join satu segmen, which organized by encik Azman Roslan. segmen ni just for those "teacher to be" laa.. tp sblum tu, nk kasi tau ckit.. sbnrnye, maktab perguruan dgn IPG tu sama je. tujuannya, adalah untuk melahirkan bakal guru yg bertanggungjawab dan berkaliber terhadap tugas. cuma istilah mktb perguruan tu digunakan pd ms2 dulu.. skrg dh naik taraf dan jadi institut pendidikan guru. dan insyaAllah, IPG akan dinaiktaraf lagi sebagai universiti tak lama lagi. tp xtahu la betul ataupun tidak.. ura2 sahaja.



emm..sng je nk join segmen nie.. first, saya kne letakkan gmbr sy bersama rakan sekelas.. cuba tgk kt bwh nie.. kami comel kn..? keh3..



nie masa jamuan semester akhir foundation.. hensem2 dan comel2 bkl ckgu ni. hoho..


kami sgt rajin bersukan...!! huhu

2. Nyatakan apa kursus anda ambil dan anda akan menjadi guru subjek apa nanti..


k, sebenarnya sy dan kwn2 sy ni baru sahaja berada di semester 1 PISMP.. jauh lagi perjalanan kami.. huhu.. xpe2.. sabar.. kami major dlm PENGAJIAN MATEMATIK.. dan minor in ENGLISH and BAHASA MELAYU.. kbnykn lect kami ckp kursus kami ni susah.. sbb math, bi n bm ni ad paper 2.. ad subjektif. so, nk mark paper tu agak payah la.. huhu..



3. Ceritakan pengalaman manis dan pahit sepanjang belajar untuk menjadi guru..


pengalaman manis?? huhu.. xtau la apa nk ckp.. tp apa2 pn happy la kt cni sbb kwn2 semua ok.. tp kdg2 ad yg menyakitkan hati.. xpe la 2. adat la berkawan.. pengalaman pahit pulak ekk.. ntah laa.. tp for sure sepanjang duk sini, asyik jatuh je.. bukan jatuh sbb org tolak. tp sebab kelalaian sendiri.. yg plg x boleh lupa time sy jatuh kt padang.. padang kt cni bukit2.. ntah mcmne blh tergolek2 dari atas smpai bwh.. boleh tahan sakit laa.. jatuh kt dpn klasmate plak 2.. semua tgk.. aduhh.. malu2.. tp dorg sgt best.dorg xgelak pn..apa yg dorg buat, trus tnye cmne keadaanku..haha.. terharu la..!! syg korg tau..! hoho..



4. apakah perubahan yang anda mahu buat dalam sistem pendidikan negara sekarang ni? (wajib jawab ye)


perubahan?? emm.. susah nye soalan nie..xtau nk ckp la.. but for sure, kami bakal guru ni akn menjalankan tugas kami dengan baik. insyaAllah.. nasib negara kini berada di tangan kami. kami yg akn mendidik anak2 kecil yg mana satu hari nnti pasti akn lead this country..kami juga terapkan dlm diri mereka dgn nilai2 yg positif supaya anak2 murid yg akn kami lahirkn nnti menjadi insan yg bermindakan kelas pertama, yg baik akhlak dan peribadinya.. insyaAllah.. (ini bukan omong kosong yaa).


nmpknya itu sahajalah buat kali ini.. so, kpd sape2 yg nk join segmen ni sila klik SINI yer... terima kasih.. =)



7 idea bernas=):

Fiqah Alias said...

alolo...comel3 jer bakal2 cikgu math nie ehhh..hehe..awk2..ejasss sorg utk syer..hik3...=)

hikmah said...

haisshh.. cukup2 la sorg 2.. haha

Cikgu Fikri said...

gmbr2 dlm tu cm gmbr dlm blog hakim..
sekelas ker?
uhuhuhu :)

hikmah said...

ye..kami sekelas.. hehe

Illiana Hidayah said...

struggle ya untuk jadi cikgu yang berjaya..
(mode~frust tgu posting)

hikmah said...

frust tggu psting? lama sgt ke? adoii..takut la pulak.. huhu

BaiTiL a'tiQa said...

Salam juang dari IPGMKTAA....