CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, October 18, 2010

tertutup...?? terbuka..??

assalamualaikum..

rasa lama sgt x update blog nie.. xde ms laa.. hehe.. em, tadi baru je abis oral rest.. fuhh..agak gementar ye di situ.. hehe..
so, cm biasa laa.. kne tggu turn..lama kot.. sementara tggu turn nk kena test 2, ada la sorg lecturer masuk kelas kami..borak2 ngn kami.. n dh lama die cte, tbe2 termasuk bab lain plak dahh.. katanya, yang tertutup itu lagi indah berbnading yang terbuka.. msti korg fhm kn.. xkn x faham kott.. keh3..

em, aku stuju sgt2 la 2.. islam pun menuntut kita untuk menutup aurat.. kdg2 ada org slh faham.. tutup aurat dh cukup syarat bila pkai tdung (xnmpk rambut)..ckup syarat bila berlengan panjang (xnmpak kulit).. btol ke? hmm... sy bukanlah bijak dlm bidang2 cmni..tp dari apa yg sy blaja kt sekolah...dari apa yang parents sy ajar, sy dpt conclude and sy fhm yang tutup aurat 2 bukan je pakai baju..bukan je pkai tdung.. tapi lebih dari tu..

pkai pakaian ketat, menampakkan susuk tubuh..(especially muslimah).. persoalannya, patut ke buat cm tu?? xpatut..sbnrnye, semua tu hanya layak utk bakal suami kita nanti.. so skrg ni, xpayahla nk tunjuk2.. so, pikir2 kn laa..

sy bukan la insan yang sempurna.. tapi, sy pn perhatikn keadaan sekeliling..sy risau..kalau2 apa yg sy ckp nie, jd kt diri sy balik.. so, sbg kwn n shbt ni, sma2 la kita saling menasihati dan mengingatkan antara satu sama lain.. caiyok2 sahabat2ku..!! hehe..

tbe2 Ad mood nk tulis psl ni...hehe.. mintak maaf andai diri tersalah bicara..
sy mintak diri dulu.. wassalam.. =)

0 idea bernas=):