CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, June 5, 2012

.::kawin-kawin::.


assalamualaikum..! 

xlama lagi habis la cuti sekolah. aktiviti tetap time cuti-cuti ni, pergi kenduri kahwin.. hoho.. ramai betul yg kawin cuti-cuti ni kan. (tak kan nk kawin masa sekolah pulak. sapa pulak yg nk datang. ye dak? haha..) 


dalam waktu2 cuti ni juga la kwn2 ramai yg kawin.. huhu.. tahniah la korang. xsangka.. diam2 ubi berisi. diam2, tgk2 nk kawin dahh..!! tahniah2..!! excited pulak sy ye. hehe.. saya?? oohhh...sy lambat lagi.. kalau ad yg mampu membuka hati ni dengan kunci yg betul, "welcome to my life, dear".. so far tak de lagi. doa2kan lah semoga cepat dapat jodoh yang baik2.. insyaAllah.. hehe.. 








sesiapa yg sudah sah menjadi isteri tu, berusahalah menjadi isteri yg solehah. syurga isteri letaknya di telapak kaki suami. haa...so, awak, awak dan awak..! jadilah isteri yg baik.. ganjarannya di syurga kelak. insyaAllah. =)


p/s : sudah2lah mencari yg soleh atau solehah. berusahalah untuk menjadi soleh / solehah.  lagi satu, apa kata kita sibukkan diri dengan kerja2 dakwah terlebih dahulu.. banyak lagi masalah ummah yang masih belum selesai. dan kita, sebagai mujahid, mujahidah ni mempunyai tanggungjawab yg sangat besar. =)

Monday, June 4, 2012

.::perpisahan berhikmah::.




UJIAN.. tanda Allah tu sayang kat kita. Dia nk dengar kita meminta, Dia nk dengar kita merintih pada Dia. Allah, tak kan pernah bebankan kita dengan sesuatu yang kita tak mampu nk pikul, dengan sesuatu yang tak mungkin kita galas. Percayalah, setiap apa yang berlaku pasti ada hikmah-Nya. Macam yang selalu kita dengar la, Allah merancang, kita juga merancang dan Allah itu, sebaik2 perancang. Dia tahu apa yang terbaik buat kita. Dia tahu apa yang Dia lakukan. Allah itu, tidak memberi apa yang kita mahu, tetapi Dia bagi apa yg kita perlu. Apa2 yg terjadi, semuanya berhikmah. Bersangka baiklah dengan Dia. insyaAllah, kita akan lebih mudah menerima dan memaafkan. Dengan itu, hati akan jadi bahagia. =)



Aku tidak mampu,
Untuk menaruh benci terhadapmu..
Yang aku mampu,
Mendoakan kamu di setiap sujudku..


Aku percaya,
kamu lakukan ini kerana cinta Dia,
Aku redha menerima juga kerana cinta Dia.
Kerana cinta Dia, cinta yang utama..


Perpisahan ini, perpisahan berhikmah,
Moga kau dan aku terus tabah..




“yaAllah, alangkah susah menjaga hati.. sedang ia pandangan Ilahi.. alangkah susahnya mengasuh hati. Saat dipuji, sombong menghiasi diri..saat diuji pencaci, dibenci sehingga berdendam sampai ke hati.. saat nafsu melingkari diri, rasa seperti semua perbuatan diredhai.. didiklah hatimu sebaik2nya dalam menuju kebenaran dan mencari cinta Allah, mengatasi cinta manusia..”



p/s : hati itu, Allah yang pegang. Dia boleh membolak-balikkan hati kita bila2 masa sahaja. 

Saturday, June 2, 2012

.:setelah setahun:.



Assalamualaikum..


Allah, lamanya tinggal blog ni.. apa nk jadi tak tau la.. hehe.. bukan xmau update blog ni. Tapi, tak de idea. Tak tahu nk tulis ape..  ada jugak tanya kawan2, nk tulis apa la dlm blog ni. Tak kan la nk bgtau semua apa yg kita lalui dalam blog. Ye dak? Hehe.. rasa mcm tak perlu pun. =)


Tamat sudah semester ini. Xlama lagi start semester baru. Wah, x sabar nk habis ni..!! excited2..! tp rasa sedih jugak. sbb msti x lama lg kena berpisah dgn classmate kt sini. Sedih la kan. Sbb kami dh mcm adik beradik. Gaduh sikit2 tu biasa laa.. sedangkan lidah lagi tergigit, ini kan pula suami isteri. (eh, ada kena mengena ke? Haha). Ok2.. stop2..  banyak mengarut dah ni. =)


Antara aktiviti kami sepanjang semester ini.. really miss this moment=)

Bina Insan Guru


jejaka P3E~

K~A~M~I
rajinnye.. =)


anak2 yatim.. menitis air mata tatkala mendengar kisah mereka. sayangi ibu bapa kita=)



Hang-out

tgk la muka2 yg comel ni=)


apa la yg khusyuk sgt tu ^_^
















Visit~



bakpe mie gitu? haha















Persembahan “resos matematik”~




ABM paling besar..!! 







ini yg kumpulan saya buat..~


gaya lebih.. 

warga P3E~



Pertandingan abacus~





sempat lagi "peace" ^_^


terserlah aura cikgu math ^_^




Sambutan hari lahir~


mie buat comel pulak.. 

mereka2 ini la yg belanja kami mkn malam tu. thnks awak2 semua..! =)

comel nya K~A~M~I




Haa.. itu la aktiviti kami sepanjang semester ini. Sbnrnya, bnyak lagi. Tp, tak terupload gmbr2.. tgk je la mana yg ada. Yg best nye, apa2 aktiviti kami buat pn, mesti sama2..  sweet friendship.. =)


~Seorang sahabat bertanya kepada Rasulullah s.a.w:  “Siapakah yang menjadi sahabat yang paling baik bagi kami?” Jawab Rasulullah s.a.w: “Seorang yang apabila kamu memandangnya, kamu teringat akan Allah, apabila kamu dengari cakapnya, bertambah pengetahuan kamu tentang Islam, apabila kamu melihat kelakuannya kamu teringat kehidupan akhirat.”~