CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, June 2, 2011

.::kecewa::.


"kekecewaan mengajar kita erti kehidupan. teruskan perjuangan kita walaupun terpaksa menghadapi rintangan demi rintangan dalam hidup"**kata2 ni diambil dari salah seorang sahabat saya. Feel free to visit his blog. Klik sini ye.. =)tak dapat dinafikan, dalam hidup ni kita bnayak menghadapi kekecewaan. terhiris dan terluka perkara yang biasa dalam satu2 perhubungan. ada yang berselisih faham dengan sahabat sendiri, ada yang difitnah dari orang lain..macam2 lagi la.. dan semua ni memberi kekecewaan dalam hidup..


bukan itu sahaja. sudah tentu rasa kecewa itu akan hadir apabila kita tidak dapat memenuhi apa yang kita inginkan. rasa seperti kita sudah memberi komitmen yang baik sekali.tapi, apa yang kita hajati itu, tetap tak tercapai.


ada sesetengah individu yang berjaya manage kekecewaan itu dengan cara yang positif. ada juga yang tidak. kekecewaan yang dialami, dirasakan begitu berat. lantas takdir yang disalahkan. tidak seharusnya begitu. mcm kita biasa dengar, kita merancang, Allah juga merancang.dan Allah sebaik-baik perancang. Dia merupakan perancang yang terbaik sekali. apa yang diaturkan merupakan yang terbaik..


jadi, kita sebagai hambaNya jangan sesekali menyalahkan takdir. salurkanlah kekecewaan itu dengan cara yang baik. ini merupakan ujian dariNya. supaya kita sentiasa sabar dan terus bersabar. sesungguhnya, sabar itu indah..=)


ada juga yang berputus asa setelah mengalami kekcewaan. Jangan begitu..! walaupun banyak rintangan, halangan, kekangan yang dihadapi jangan sesekali kita berundur. Andai jatuh sekalipun, jangan rasa susah untuk bangun semula.. perjuangan harus diteruskan. Berusaha..!! yakinlah, Allah sentiasa bersama kita=)