CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, August 27, 2010

"..toloNg siMpaN haTi sAya.."



"tolong simpan hati saya"..

lelaki yg sering berkopiah putih di kepalanya ternyata terkejut dgn kata2ku.. dia terkedu..juga terdiam.. aku juga begitu.. aku sendiri terkejut dgn apa yg aku katakan sebentar tadi. tanpa aku sedari, aku sendiri telah menunjukkan yg aku telah jatuh dihadapan seorang lelaki..
aku malu sendiri..lantas memohon utk meminta diri dari situ.. "maaf, sy minta diri dahulu.. assalamualaikum.."

aku sempat memalingkn pandanganku terhadapnya.. sungguh...!! dia masih berdiri kaku di situ.. dan aku........meneruskn langkah ku.. smbil memikirkn tingkah dan kata2ku sebentar tadi.. kdgkala aku bermonolog sendirian.. memikirkn wajar atau tidak tindakanku.. oh tidakk... aku malu sendirian.. semenjak kejadian itu, kami tidak lagi seperti dahulu.. memang kami selalu terserempak..tetapi aku terpaksa berlakon.. berlakon seperti tiada apa yg berlaku.. tetapi sebenarnya....hati ini Tuhan saja yg tahu..
hari berganti hari...bulan berganti bulan... tahun berganti tahun... hubungn kami semakin renggang..semakin jauh.. dan aku....masih lg pencinta yg sejati.. masih lg mengharapkn dirinya.. dia....seorang yg baik.. sering mengingatkn ku dikala aku lalai.. sering berada disisiku di saat aku memerlukan.. pendek kata, dia memang lelaki yg aku idamkn.. semua yg ad pdnya sudah cukup buat aku.. (yg paling penting, masih berkaca mata.. hahaha)..
mcm yg aku ckp td..hati aku masih pdnya.. aku menolak lelaki yg hadir sepanjang waktu tu.. kerana apa? kerana aku belum bersedia utk menerima selain dia.. ye, aku rasa sedih..rasa kecewa.. tp tidak mengapa..kerana aku yakin jodoh telah pn ditentukan.. cuma cepat dan lambat sahaja.. mengenai si dia..aku jarang bertemu dengannya..jarang melihat dia di kolej.. aku cuma dapat mengikuti perkembangan dari rakan muslimatnya sahaja.. tidak mengapa..cukup sekadar aku mngetahui dia baik2 sahaja..

pada suatu hari, kami terserempak di luar perpustakaan.. aku gelabah..aku malu.. aku mengalihkn pandanganku..xsnggup utk memandangnya lagi..dek tindakn ku yg agak keterlaluan itu.. kemudian, aku dengar dia memanggilku.. "hana..!".. walaupn aku tidak memalingkn muka ku, tetapi aku yakin benar dia yg memanggilku... kerana, dia sahaja yg menggunakan gelaran itu.. (sebab tu la aku x benarkn org lain memanggilku dengan nama itu).. aku melangkah dengan lebih pantas.. aku takut..aku risau.. "hana"..!! dia memanggil nama ku lagi.. dia berlari kearah ku..dan dlm masa yg singkat dia kini berada dihadapanku..

aku xmampu berkata apa2.. (buat2 senyum je la..) seperti tiada apa yg berlaku..
"assalamualaikum".. katanya.. aku menjawab salamnya..
"kemana hana menghilang? jarang sangat nmpak hana di kolej".. aku cuma menjawab seadanya dan menutup keresahan dihatiku pada saat itu.. "xpela..hana ada kelas nie.. kita sembang lain kali aje ye.. assalamualaikum.. " aku sempat memberinya senyuman..seperti tidak ada apa2 yg berlaku.. namun, rupa2nya dia lebih pantas..

"hana ingat x, hana minta sy simpan hati hana?".. aku tidak menggeleng.. tidak pula mengangguk.. "biar lah saya berterus terang.. sebenarnya, saya rasa serba salah.. sudah terlalu lama saya menyimpannya.. saya sudah tidak mahu menyimpan hati itu lagi..tetapi hajat dihati ini, ingin menyatukan dua hati itu...dan saya yakin, hati yg satu lagi itu ada pada hana.. hana masih menyimpannya bukan?".. aku terkejut..aku terkedu.. lidah ku kelu.. aku tidak mampu memberikn jawapan.. dia berlalu begitu sahaja.. meninggalkn ku terpinga2.. dia terus melangkah dan sempat memberiku senyuman yg paaaling manis..

kini....dia bakal menjadi milikku.. insyaAllah...jika tiada aral melintang, kami akan terikat dengan "pertunangan".. dan jika jodoh itu milik kami, kami akan tetap bersama hingga ke akhirnya...insyaAllah.. doakn kami bahagia.. kepada "saya", hana menerima awk seadanya...dan hana harap awk pn menerima hana seadanya..moga ikatan yg telah pn direstui kedua ibu bapa ini mendapat keberkatanNya.. ameen.. =)





Monday, August 23, 2010

...saHabAT...



haisshh..!! sunggguh payah ble kte berbicara soal sahabat.. sepanjang 19tahun la aku hidup, sahabat sejati tu susah nk jmpe.. sahabat yg slalu bersama aku susah senang.. time aku gelak die ad..time aku nangis pn die ad.. aku x pnh jmpe la manusia cmni.. yg slalu aku jmpe, time aku gelak die ad ngn aku.. time aku senang slalu ad..tp, time aku susah, aku sakit,aku nangis...semuanya hilang.. patut x?? xpatut kn?? i think i have done a lot to my frens.. tp lain plak yg dibalas.. bukan aku x ikhlas...but at least appreciate la hbungn 2.. tp aku mmg ad sorg shbt yg sgt aku syg.. "fren forever izah=)"

dh mcm2 perangai dh aku jmpe nie.. ad yang nmpk baik..baaaikk sgt2.. tp rpe2nye, blkg kte die la pembohong nombor 1..die la cte yg buruk2 psl kte... bnda 2 x btol pn.. aku, bukan yg mudah memaafkn..aku akui hal yg satu 2.. skali aku terkena, jgn harap aku akn respect die lg.. wahaha...mcm jht je bunyi nye ye.. kui3.. mmg itula aku.. nangis la air mata daRah skalipn, aku akn ckp, "berambus dr hidup aku".. hahahha... (weeiiii..!! serius sangat jahaaattt...!!)
then, ad yg slaaaaaaaalu amek ksmptn.. amek kspmptn ngn ape yg aku ad..ok fine..aku x kisah pn..tlg menolong kn.. tp, time kte mntk tlg die, tup2 xmo tlg plak,...adoooyaii... xpelaa.. lantak..mls dh nk layan..n aku mls nk tegur.. aku x kuasa tegur org yg aku tau mmg cm 2 sikap die.. xblh terima teguran org lain.. Dia dh kurniakn kte ngn otak n yg plg istimewa akal.. gne la ape yg Dia bg 2 utk muhasabah balik..

btoll...setiap manusia xkn sunyi n xkn lepas dari khilaf.. tp 2 xblh nk d jdkn alasan utk kte terus membuat kesilapan tnpa mengambil sebarang pengajaran..huh, kalau cm 2 senang laa.. blh la kte melakukan kesalahan membunuh..kalau polis tgkp, "ala encik..sy manusia biasa.. manusia x lepas dr buat kesalahan"..wahaha... blh ke polis trme alsn 2?? huhu.. fikir2kn la.. kalau anda ingin mempunyai "sahabat", maka bertindaklah sebagai seorang "sahabat"... =)


Thursday, August 19, 2010

tEgurAn..

assalamualaikum...!!

hmm...arini rs cm down sgt2..!! tbe2 ad org tegur aku.. bukan tegur apa..tp tegur cara aku berckp...haishh..!! dh mmg aku ckp cmni nk wat cmne...

yg bertambah2 malu aku 2, yg menegur nya lelaki..adoyaii...malu lerr.... serius malu.. huhu..
lps kjadian 2, aku lgsung x ckp ngn die.. aku nk tgk mata die pn x blh..huhu..
tp jgn salah phm plak..!! aku x berani tgk die bukan sbb aku marah die..bukan sbb aku tacing ngn ape die ckp.. honestly la, aku patut tme ksh bnyk2 kt makhluk 2.. die da tgur aku.. tp agak2 la kn..tgur aku depan2.. malu kot... hahaha...
it seems like i have 2 change.. yes i know, yg aku xperlu berubah kerana org... kata org, aku tetap aku..this is me..but actually perubahan ni perubahan ke arah yg lebih baik=).. bukan ke 2 bagus?? hehe.. em, tp yg syok nye die sedar perubahan aku..die sedar aku xckp ngn die dh..die sedar aku xberani nk tgk die dh..haha.. last2 die anta msj kt aku..utk ape?? utk mintak maaf=).. haha...sweet sgt..!! kui3..

kepada KHAIRUL IZZUDDIN BIN ZAINI, (my KK yg garang..!! keh3..)
thanks a lot my fren.. kalau x sbb ko, mayb aku pn xkn tau.. tme kasih ye.. lepas ni aku akn jd ganas laa.. hua3.. n lastly, thnks sbb ko dh tnjukkn betapa pentingnya menjaga hati seorang sahabat.. itulah sahabat yg baik..!!

Monday, August 16, 2010

mAsa...mAsa...mAsa...!!

assalamualaikum..!!
waa...dah lama rasanya x update blog nie.. bukan ape, xde masa la..
too many commitment that i have to do first=).. blog ni jd perkara yg x berapa penting sgt la..hehe..
skrg da masuk bulan ogos.. bulan asmnt..!! oh tidaakkk..!! bnyk btol asmnt..
da la asmnt bnyk.. diberi dalam waktu yg sama.. n most of them have to pass up on the same time..! can u imagine..?? huhu..
but now i realise laa... all these asmnt and so on menjadikn aku ssorg yg bijak mengusrus masa.. haha.. kira aku ni blh manage time wisely la.. hehe.. (mcm statement yg perasan jer).. kui3..
xpela..aku perasan sorg2 cukup..hehe..
k la.. i have to stop now.. n i will continue with my "assmnt".. huhu.. daa..
assalamualaikum..!!